Departementen regio Provence-Alpes-Côte d'Azur

De stad Menton

Menton

Geniet van de prachtige azuurblauwe kleur van de Middellandse Zee en de opvallende terracotta tinten van de daken in de mooie badplaats Menton aan de Franse Riviera.

Lees verder


frejus-romeinse-ruines

Fréjus

Het rijke historische en architecturale erfgoed van de stad is een van de belangrijkste in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Fréjus vormde een belangrijke economische en militaire positie in de Provincia Romana.

Lees verder


Grasse

Grasse is het centrum van de parfumindustrie met veel kleine fabriekjes en drie grote parfumhuizen: Galimard, Moulinard en Fragonard. Vanuit de stad Grasse heeft u een weids uitzicht over Cannes en de kust van de Middellandse Zee.

Lees verder


Avignon

Avignon heeft een geschiedenis die wel zes eeuwen teruggaat. En heeft de bijnaam ‘babylon aan de Rhône’. In 1309 zette Paus Clemens V de Babylonische ballingschap der pausen (1309-1376), waardoor de pauselijke residentie naar Avignon werd verplaatst.

Lees verder


st-tropez-haven

Saint-Tropez

De badplaats Saint-Tropez (Saint-Trop) is een kleine sfeervolle havenplaats aan de Côte d’Azur in het departement Var. Saint-Tropez is een mythe waar iedereen van droomt. Het dorpje blijft de onvermijdelijke bestemming voor bekende mensen.

Lees verder


toulon

Toulon

Toulon kunt u het beste ’s ochtends bezoeken. Er is iedere dag markt op de Cours La Fayette en Rue Paul-Landrin. De markt op Cours de La Fayette is een van de beroemdste in de Provence..

Lees verder


marseille

Marseille

De geschiedenis van de haven Massalia, het huidige Marseille, gaat terug tot in 600 voor Christus toen het werd gesticht door de Marseillanen. De stad is altijd een smeltkroes geweest van verschillende ideeën, rassen en beschavingen.

Lees verder


arles-romeinse-arena

Arles

De Gallo-Romeinse metropool werd gesticht door de Griekse handelaars uit de 6e eeuw voor Chr. Op de plaats van de stad Arles bevond zich een Keltische nederzetting, die gekoloniseerd werd door Grieken uit Massilia (nu Marseille).

Lees verder


fontein-rotonde

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence ligt dichtbij Avignon en op nog geen een halfuur van de luchthaven van Marseille Provence en op 15 min. van het Gare d’Aix-en-Provence TGV (rechtstreekse verbindingen Aix-Parijs in 3 u).

Lees verder


nice-haven

Nice

Nice was tot 1860 in Italiaanse handen, de Italiaanse villa’s zijn hiervan het bewijs. In de 19e eeuw werd Nice het decor van de Europese aristocratie, aangetrokken door de Baie des Anges en de zachte winters.

Lees verder


Le Cannet

Ten noorden van Cannes ligt Le Cannet, een verkleinwoord van Cannes, klein Cannes. Het oorspronkelijke bergdorpje bestaat nog steeds, maar is in de verdrukking gekomen van de in de jaren zestig gebouwde flats, Le Cannet is vastgebouwd aan Cannes.

Lees verder


cannes

Cannes

Cannes is de tweede grootste stad aan de Côte d’Azur en is wereldberoemd om het jaarlijkse filmfestival van Cannes in mei. De stad heeft een mondaine karakter en is populair onder de internationale jet-set.

Lees verder


omgeving-gap

Gap

De stad Gap is bekend om de kaas, de gapençais. Ook het Franse skigebied, France Ski de Fond, is populair. Het skigebied heeft 50 km aan langlaufpistes met uitzicht over de vallei van de Durance.

Lees verder


briancon

Briançon

Het is na Davos en Livigno de op twee na hoogst gelegen stad van Europa. De omgeving is zeer geschikt voor toerisme in de zomer en winter. Briançon is één van de steden in het gebied Serre Chevalier Vallée en is bekend van de Tour de France.

Lees verder


Manosque

Monosque is een leuke stad met veel terrasjes. Toch is het geen echte toeristen stad, in de zomer is het er net zo druk als in de winter. De stad Manosque is gebouwd op een uitloper van de heuvels van de Provence, boven de de Durance.

Lees verder