Vakantie in de Alpes-Maritimes

De stad Menton

Menton

Geniet van de prachtige azuurblauwe kleur van de Middellandse Zee en de opvallende terracotta tinten van de daken in de mooie badplaats Menton aan de Franse Riviera.

Lees verder


Grasse

Grasse is het centrum van de parfumindustrie met veel kleine fabriekjes en drie grote parfumhuizen: Galimard, Moulinard en Fragonard. Vanuit de stad Grasse heeft u een weids uitzicht over Cannes en de kust van de Middellandse Zee.

Lees verder


nice-haven

Nice

Nice was tot 1860 in Italiaanse handen, de Italiaanse villa’s zijn hiervan het bewijs. In de 19e eeuw werd Nice het decor van de Europese aristocratie, aangetrokken door de Baie des Anges en de zachte winters.

Lees verder


Le Cannet

Ten noorden van Cannes ligt Le Cannet, een verkleinwoord van Cannes, klein Cannes. Het oorspronkelijke bergdorpje bestaat nog steeds, maar is in de verdrukking gekomen van de in de jaren zestig gebouwde flats, Le Cannet is vastgebouwd aan Cannes.

Lees verder


cannes

Cannes

Cannes is de tweede grootste stad aan de Côte d’Azur en is wereldberoemd om het jaarlijkse filmfestival van Cannes in mei. De stad heeft een mondaine karakter en is populair onder de internationale jet-set.

Lees verder


DEPARTEMENT ALPES-MARITIMES

Ligging: Oost Provence • Departement: 06 • Oppervlakte: 6.878 km² • Inwoners: 1,1 mln • Hoofdstad: Nice • Arrondissmenten: Grasse, Nice • Weetjes: dankzij het uitzonderlijk zonnig en zacht klimaat is het de belangrijkste toeristische streek van Frankrijk.