Departement Haute-Alpes

De Hautes-Alpes is in 201 bekroond tot het Franse departement met de beste gastvrijheid voor vakantiegangers. Het klimaat, de ambiance en zijn landschappen maken de Hautes-Alpes tot een gigantische natuurlijk speelterrein.

Een exlusief natuurpark

Het nationaal natuurpark van Ecrins en regionaal park van de Queyras bedekken bijna een derde van het oppervlak van de Hautes-Alpes. In het gebied leven gieren, gemzen, steenbokken, marmotten, korhoenders, hermelijnen en groeien meer dan 2000 soorten bloemen, waaronder de zeldzame blauwe distel, de lelie en de gentiaan.

Militair erfgoed

De vestingstad Briançon en het bolwerk Mont-Dauphin, genomineerd werelderfgoed door de UNESCO en spectaculair gelegen in de bergen, zijn getuigenissen van de geniale architect: Vauban.

Religieus erfgoed

De middeleeuwse bisschopstad Embrun herbergt de Kathedraal ‘Notre-Dame du Réal’, niet ver van de abdij van Boscodon. In de valleien van de Vallouise en van de Queyras waken de hoggelegen kapellen met hun muurschilderingen over de bevolking.

Plattelandserfgoed

De Hautes-Alpes zijn te doorkruisen via 5 toeristische themaroutes: Napoléon, de lavende, het fruit, de wijn en de zonnewijzers.


Informatie met dank aan

Comité Départemnetal du Tourisme des Hautes-Alpes

www.hautes-alpes.net

Naar de Hautes-Alpes

Per trein

  • Van Parijs naar Gap in 5 uur en 12 min.
  • Van Parijs naar Oulx (Italië) in 4 uur en 30 min.

Per vliegtuig

Vliegvelden Turijn, Caselle, Marseille Provence, Grenoble Saint-Geoirs en Lyon Saint-Exupéry.

Over de weg

Richting Gap/Sisteron via la Mure (N85): 103 km in 1uur36 (Route Napoléon).