Vakantie in de Var

Het departement Var, met Toulon als hoofdstad, ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee.


frejus-romeinse-ruines

Fréjus

Het rijke historische en architecturale erfgoed van de stad is een van de belangrijkste in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Fréjus vormde een belangrijke economische en militaire positie in de Provincia Romana.

Lees verder


st-tropez-haven

Saint-Tropez

De badplaats Saint-Tropez (Saint-Trop) is een kleine sfeervolle havenplaats aan de Côte d’Azur in het departement Var. Saint-Tropez is een mythe waar iedereen van droomt. Het dorpje blijft de onvermijdelijke bestemming voor bekende mensen.

Lees verder


toulon

Toulon

Toulon kunt u het beste ’s ochtends bezoeken. Er is iedere dag markt op de Cours La Fayette en Rue Paul-Landrin. De markt op Cours de La Fayette is een van de beroemdste in de Provence..

Lees verder


VAKANTIE IN DE VAR

De Var telt drie grote bergmassieven. In het zuidwesten liggen het Massif de l’Esterel en het Massif des Maures. In het westen ligt een groot deel van het Massif de la Sainte-Baume. In het zuiden van de Var komt u terecht in een landschap met veel bloemenkwekerijen, wijn- en fruitgaarden. Verder in het zuiden komt u bij de kust, de Côte d’Azur, deze is erg populair en toeristisch.


Ligging: Zuid Oost Provence • Departement: 83 • Oppervlakte: 5.973 km² • Inwoners: 1 mln • Hoofdstad: Toulon • Arrondissmenten: Draguignan, Toulon, Brignoles.