Ontdek de Provence Côte d'Azur

Kuststrook

Voor de kust van de Provence Côte d’Azur liggen fantastische baaitjes, rotsformaties, mooie zandstranden en beroemde strandtenten.

Lees verder


st-tropez-haven

Steden en plaatsen

In de Provence en aan de Côte d’Azur liggen verschillende mooie en bekende badplaatsen. Ook landinwaarts liggen oude steden en dorpen, die de moeite waard zijn.

Lees verder


Sport en recreatie

Schitterende natuur waarin van alles te beleven valt. Het hele jaar rond! Liefhebbers van buitensporten kunnen hun hart ophalen. Bijzondere tochten, te voet, per fiets, te paard of door de lucht. De meren, rivieren en kust vormen een waar watersportparadijs.

Meer informatie


Kunst en Cultuur

Van de oudheid tot het heden, de Provence-Alpes-Côte d’Azur kent een buitengewone fraaie historie en moderne kunst. Gallo-Romeinse monumenten en kapellen verfraaien de steden. Sschilders lieten zich inspireren door het landschap en het licht.

Meer details


Natuur en landschap

De Provence-Alpes-Côte d’Azur, het decor van uitzonderlijk natuurschoon. Een gebied vol contrasten: de zee, eilanden, bergen, meren, bossen, struikgewas en gletsjers. De buitengewone natuur wordt er met liefde en waakzaamheid beschermd.

Meer informatie


Praktische informatie

Wanneer begint de grote vakantiedrukte op de Franse wegen? Met welke vliegmaatschappij kunt u vanuit Nederland naar Zuid Frankrijk vliegen? Wanneer vinden de schoolvakanties in Frankrijk plaats?

Meer details


Gastronomie

Als u van lekker eten houdt of op een terrasje graag een glaasje rosé drinkt, dan bent u in de Provence helemaal aan het goede adres. Op de honderden marktjes is er nooit te kort aan groenten en fruit. Bezoek de wijnhuizen en olijfolie makers.

Meer details


FEITEN & CIJFERS

Ligging: Zuid Frankrijk • Oppervlakte: 31 duizend km² • Inwoners: 5 mln • Hoofdstad: MarseilleDepartementen: Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var, VaucluseSteden: interessante steden zijn Aix-en-Provence, Arles, Avignon, Briançon, Digne les Bains, Fréjus, Gap, Hyères, Manosque, Marseille, Saint-Raphaël, Toulon en Vaison-la-Romaine. De steden zijn vol met geschiedenis en emotie, daarnaast bieden zij een grote variatie aan bijzondere, antieke of religieuze monumenten en musea vol kunst en tradities. Genieten: populair zijn de stranden van St. Tropez, het warme binnenland en historische gebergte Gorges du Verdon.