Sport en recreatie in de Provence Côte d'Azur

Paardrijden

Ruiters die goed in het zadel zitten kunnen in de Provence-Alpes-Côte d’Azur genieten van tochten door de rotsachtige omgeving en langs beekjes en rivieren.

Lees verder


Fietsen & Moutainbiken

Fietsen in de Provence-Alpes-Côte d’Azur is beroemd. Een van de grootste uitdagingen, bekend van de Tour de France, is de Mont Ventoux met zijn kale, bijna 2.000 meter hoge top. Veel wieleramateurs gaan ieder jaar de uitdaging aan om de top te bereiken.

Lees verder


Duiken

Spectaculair duiken rondom de Calanques bij Cassis en het onderwater natuurpark aan de kust van la Ciotat. Langs de Côte d’Azur liggen een aantal buitengewone plekken. Zoals een Marokkaans vrachtschip dat schipbreuk leed nabij Marseille.

Lees verder


Bergbeklimmen & Bergtoerisme

De Provence beschikt over prachtige natuurlijke plekken waar geklommen kan worden. Uit alle windstreken van de wereld komen hier kimmers om de (steile) rotsen te bedwingen. Klim liefhebbers kunnen terecht in de calanques en de Sainte-Victoire.

Lees verder


Golfen

De Provence-Alpes-Côte d’Azur biedt aan zowel professionals als aan amateurs talrijke gelegenheden. Langs de kust, het binnenland of in de bergen van het achterland liggen de mooiste banen.

Lees verder


Pretparken

Gezellig met de hele familie er tussenuit voor een aangename afwisseling. In de regio liggen verschillende dierenparken, dierentuinen, waterparken, tropische zwemparadijzen, speelhallen en echte indianen dorpen.

Lees veder


Skiën in de Franse Alpen

De Zuidelijke Alpen (Alpes du Sud) bieden meer dan 2.500 kilometer aan skipistes, en 1.200 kilometer aan langlaufpistes. Honderden pistes die verbonden zijn aan 67 skigebieden. De gebieden zijn omgebouwd tot ideale wintersportplaatsen

Lees verder


Thalasso

Tal van steden in de Provence-Alpes-Côte d’Azur bieden kuren aan. In de Haute-Provence hebben de klassieke kuren plaatsgemaakt voor wellness luxe spa’s en thalassotherapie.

Lees verder


Sport en recreatie in de Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Diverse sport en recreatie mogelijkheden zoals bergklimmen, watersport, golfen, fietsen en wandelen.