Duiken langs de kust van de Provece Côte d'Azur

Spectaculair duiken aan de kust

U kent vast wel Jacques-Yves Cousteau en Émile Gagnan die in Marseille het reducceerventiel uitvonden, waardoor duiken met zuurstofflessen mogelijk werd. U kunt prachtig duiken in de omgeving van Marseille. Spectaculair zijn de Calanques bij Cassis en het onderwater natuurpark aan de kust van la Ciotat.

Buitengewone duikplekken

Langs de Côte d’Azur liggen een aantal buitengewone plekken. Zoals een Marokkaans vrachtschip dat schipbreuk leed nabij Marseille. Het wrak de Drôme op 51 meter diepte en het in 1903 gezonken passagiersschip Liban voor het eiland ‘Île Maïre’. Natuurplekken Les Impériaux, vanwege de rode hoornkoralen, La Cassidaigne uit de kust van Cassis met enorm veel vissen en het Île Verte uit de kust van La Ciotat.

Duikexcursie

De belangrijkste watersportcentra en duikscholen bevinden zich op het Île de Bendor. Ook in Le Pradet, Giens, Sanary, Cavalaire, Ramatuelle, St. Tropez, Ste. Maxime, St. Raphaël, La Napoule, Cannes en Villefranche zijn duikers van harte welkom. Dagelijks worden er door het Centre du Royal-Canadel en het Parc national de Port-Cros excusies georganiseerd om duikers kennis te laten maken met de fauna en flora van de Middellandse Zee.

Archeologisch duiken

Door het intensieve scheepsverkeer en de oorlogen is de bodem van de Middellandse Zee in de loop der eeuwen veranderd in een museum van scheepswrakken. Voor de kust van de Côte d’Azur liggen boten en een aantal vliegtuigen, de meeste wrakken liggen op meer dan 20 meter diepte. Het is er daarom buitengewoon duiken. De meeste duikscholen beschikken over kaarten met daarop de locaties van de wrakken. Voor de beginnende duiker zijn de wrakken op minder dan 18 meter diepte gemakkelijk te vinden.

Nuttige links