Fietsen in de Provence

Fietsen in de Provence

Fietsen in de Provence is beroemd. Een van de grootste uitdagingen, bekend van de Tour de France, is de Mont Ventoux met zijn kale, bijna 2.000 meter hoge top. Veel wieleramateurs gaan ieder jaar de uitdaging aan om de top te bereiken.

Documentatiemateriaal

Ieder jaar publiceren de verschillende offices de tourisme fietsgidsen met rondritten. De Fransen hebben zelfs een kwaliteitslabel voor fietstoeristen ‘Accueil Vélo’.

Fietsroute Provence

Fietsen in de Provence is goed geregeld. Met borden worden de meeste routes aangegeven. Fiets 200 km door de Luberon, van Cavaillon via Apt, Forcalquier, Manosque en Lourmarin. Of fiets de 40 km lange route om Valréas. Minder inspannend is het fietsen in de Camarque, waar het volledig vlak is zodat u uw eigen tempo kunt aanhouden.

Het departement Vaucluse is een paradijs voor toerfietsers met een aantal leuke rondritten in de omgeving van de Dentelles de Montmirail, de Enclave des Papes, de wijngaarden van de Côtes du Rhône en de Luberon.

Mountainbiken Provence

Meer richting het oosten liggen het afwisselende berglandschap van de Alpes-de-Hate-Provence en Var met honderden kilometers aan routes.

Evenementen

Leuke fietsevenementen zijn La Serre-Che Luc Alphand en Roc d’Azur.

La Serre-Che Luc Alphand

Een groot wielerevenement waaraan 1500 wielrenners deelnemen. De mythische bergpassen van de Izoard en de Galibier staan op het programma. www.ot-serrechevalier.fr

Roc d’Azur

Een enorm ATB-evenement: meerdere wedstrijden, diverse parcours, talloze activiteiten, workshops, een fiets- en ATB-beurs. In 2005 waren er 14.000 deelnemers en meer dan 120.000 bezoekers aanwezig tijdens deze vijfdaagse manifestatie. www.rocazur.com

Meer informatie: