Klimmen

De Provence beschikt over prachtige natuurlijke plekken waar geklommen kan worden. Uit alle windstreken van de wereld komen hier kimmers om de (steile) rotsen te bedwingen. Klim liefhebbers kunnen terecht in de calanques en de Sainte-Victoire. Verder zijn er het massif de la Sainte-Baume, de Alpilles en de Garlaban. Dicht bij Barjols ligt de Vallon Sourn met 226 klimroutes bij grotten en rotsen, een paradijs voor klimmers. Het is verstandig om u bij lastige klimmen en tochten door de stille duisternis van de ondergrondse wereld te laten leiden door ervaren professionals.

Klimmen in de Alpes-de-Haute-Provence

Hier gaat u naar de kliffen van de Verdon met meer dan 900 routes. Daarnaast zijn Sisteron en Château Arnoux erg de moeite waarde. De kloven van Dévoluy in de Hautes Alpes.

Klimmen in de Alpes-Maritimes

Ga naar het park van Mercantour en de valleien van Roya-Bévéra en Vésubie.

Klimmen in de Bouches-du-Rhône

In dit departement kan het best worden geklommen bij het Massief van Sainte-Baume, Sainte-Victoire bij de Aixe-en-Provence (rotswand van 250 meter hoog), de calanques en de Alpilles.

Klimmen in de Vaucluse

In het departement Vaucluse liggen de kliffen van Buoux en Luberon “Dentelles de Montmirail”. De kliffen zijn voorzien van bolkopspijkers, gaten en verschillende vlakke niveaus. U heeft hier de keuze uit 900 parcours.

Klimmen in de Var

Hier maken de bergwanden van Roquebrune-sur-Argens (nabij Saint-Raphaël) en van Aiguine (de Gorges du Verdon) deel uit van 20 uitgeruste sites. Het Plateau van Siou Blanc ten noorden van Toulon, met 400 kloven.

Nuttige links

» Club Alpin francaise Marseille-Provence
» Kaart met klimplekken in heel Frankrijk