Stranden in de Provence aan de Côte d'Azur

Luxe of privacy

Langs de kust van de Provence Côte d’Azur van Zuid Frankrijk vindt u (witte) stranden (Plages) met fijn zand, keienstranden, wilde baaien en eilanden. U kunt er lekker zonnebaden en niets doen of genieten van een verfrissing in een van de leuke strandtenten. Er is voor iedereen wat wils. Naturisme op het eiland Levant, flaneren op de stranden van Ramatuelle (bij St-Tropez) of genieten van de prachtige Calanques bij Cassis en Marseille. St-Tropez, Cannes, Nice en Monaco bieden de strand liefhebber echte luxe. De kleine romantische strandjes bieden meer privacy en intieme kleine baaien geven beschutting. Veel stranden (niet allemaal) zijn gecontroleerd en worden bewaakt.

Plage Notre Dame, Île de Porquerolles

Dit autovrije eiland is populair door haar witte zandstranden. Het is er rustig en over het algemeen zijn er weinig badgasten

Plages de Pampelonne, St-Tropez

Langgerekte stranden (5 km) met fijn zand en de beroemde strandtenten zijn populair onder badgasten en de sterren. Vanaf St-Tropez volgt u de borden Route des Plages richting Ramatuelle. Er zijn diverse strandopgangen, meestal met betaalde parkeergelegenheid bij de restaurants. Voor de luxe strandtenten staan kostbare auto’s als Ferrari’s en Lamborghini’s.

U treft er restaurants, strandtenten en openbare stukken strand. De zee is er azuurblauw en voor de kust liggen de mooiste motorjachten. Gezinnen, nudisten en homo’s hebben allemaal hun eigen stuk strand. Op het strand zijn openbare stukken en stukken waar u een strandstoel met parasol kunt huren.

Voor het ultieme Mediterrane vakantie-gevoel is lunchen of loungen in een van de strandtenten een must. Club 55 en Niki Beach zijn wereldberoemd. Gelukkig zijn niet alle strandclubs exclusief voor VIP’s. Maar een ligbedje huren is ideaal om, verscholen achter uw zonnebril en tijdschrift, bootjes en mensen te kijken.

Plage l’Escalet, Ramatuelle

Dit strand doet paradijselijk aan. Na een steile afdaling zie t u een rotsachtig strandje liggen in een beschutte baai, ideaal om te snorkelen. Vergeet uw waterschoenen niet ter bescherming tegen de kiezels en zee-egels. Bij de parkeerplaats is dranken en kleine snacks verkrijgbaar.

Calanque d’En-Veau, Cassis

Inhammen waar de steile rotsen tussen Cassis en Marseille zich in zee storten. D’En Veau is wellicht de mooiste. De plek is te voet bereikbaar (1½ uur van Cassis). Aangekomen treft u een besloten stukje fantastisch strand. Helaas is het wandelpad er naar toe vanwege brandgevaar niet altijd toegankelijk.

Olifantenstrand, Le Lavandou

Wel 12 lange familiestranden van Grande Plage tot het nudistenstrand Rossignol. Het mooiste stukje strand is l ‘Eléphant dat alleen over zee of klauterend bereikbaar is.

Calanque de Figuerolles, la Ciotat

Aan de oostzijde van La Ciotat heeft u via een trap toegang tot deze inham en rustige plek. U bevindt zich hier tussen rotswanden.

La Garoupe, Cap-d’Antibes

Antibes en Juan-les-Pins hebben gezamenlijk 25 km kust en 48 stranden variërend van zandstranden tot rotsachtige inhammen. Bezoek zeker het strand La Garoupe.

Plage Agay, St-Raphaël

Hier vindt u bijzondere kreken, allemaal even mooi. De Baai van Agay is het makkelijkst bereikbaar en ideaal voor gezinnen vanwege het zandstrand.

St-Honorat, Îles de Lérins

Met de veerboot vanuit Cannes bent u binnen 10 minuten op de kleine strandjes van de cisterciënzermonikken. Meestal zijn de strandjes tussen de rotspartijen rustig.

St-Aygulf

Prachtig breed zandstrand bij Fréjus. Het gebied ligt in een natuurgebied waar in de ongerepte lagunes meer dan 200 vogelsoorten leven.

Piémançon, Camargue

Deze uitgestrekte zandvlakte is te voet bereikbaar. Het gebied is nogal kaal en doet u denken aan het einde van de wereld te zijn.

Nuttige websites