Natuur Provence Côte d'Azur

Rivieren

De rivieren en stromen in de Provence-Alpes-Côte d’Azur zijn ideaal voor verschillende watersporten. De grootste rivier is de rivier de Rhône, verschillende rivieren: Durance, Saône, e.d. sluiten op deze prachtige rivier aan. Ontdek alle rivieren in de Provence.

Meer inormatie


Flora en Fauna

Het Middellandse Zeeklimaat, de droogte, veel zon en het bergklimaat hebben geleid tot een unieke flora & fauna. Op het land, in het water en de lucht, de Provence-Alpes-Côte d’Azur heeft unieke dieren- en plantensoorten.

Meer informatie


Natuurparken

De natuurparken kunnen elk seizoen worden bezocht en bieden elk een eigen wereld aan bijzondere flora & fauna. In sommige natuurparken kunt u wandelen, fietsen, bergbeklimmen of skiën.

Lees verder


Lavendel

Lavendel is het symbool van de Provence en de koningin van de flora langs de Middellandse Zee. Deze plant wordt geteeld in de Haut Vaucluse, de Ventoux en de Luberon. In de zomer bloeit de lavendel en wordt geprezen tijdens het corso van Valréas.

Meer informatie


Natuurparken en gebieden in de Provence

De Provence-Alpes-Côtes d’Azur is heel divers! Lees over de gevarieerde landschappen, ontdek de natuurparken, flora & fauna, rivieren en bezoek de tuinen van de Provence.