Briançon (Hautes-Alpes)

briancon

Op twee na hoogste stad van Europa!

Het is na Davos en Livigno de op twee na hoogst gelegen stad van Europa. Briançon ligt in het departement Hautes-Alpes. De omgeving is zeer geschikt voor toerisme in de zomer en winter. Briançon is één van de steden in het gebied Serre Chevalier Vallée en is bekend van de Tour de France. Vanuit de gondel, die vertrekt in de stad, heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad.

Zomers paradijs

Het is een schilderachtig stadje met een middeleeuwse stadsmuur. Binnen deze stadswal vind je het oude toeristische centrum met kleine kronkelstraatjes, een mooie kerk, gezellige restaurantjes en een ruime keuze uit terrassen.

In de zomer kunt tal van verschillende sporten beoefenen. U kunt er fietsen, bergklimmen, abseilen, parapenten en natuurlijk de stad zelf bezoeken. Bezoek de markt of de schilderachtige bovenstad.

Wandelen

Briançon kent een paar fantastische dalen en bergruggen om te wandelen in de Provence. De GR 5 en GR 50 wandelpaden passeren de stad. U heeft verschillende wandelmogelijkheden, van beginners tot profesionals. Voor de beginners is het dal van de Clarée erg geschikt. Het dal is vol groen en kent geen zware of moeilijke beklimmingen. Het Parc National du Queyras is geschikt voor beginners en gevorden.

Parc National des Ecrins

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is het Parc National des Ecrins. Dit park kent verscheidene hoge toppen: Barre des Ecrins (4102 m.), de Mont Pelvoux (3943 m.) en La Meije (3983 m.). Het park is 270.000 ha groot en daarmee het grootste van Frankrijk. In het park bevindt zich de gletsjers, die ongeveer 100 km. in lengte bedraagt. De natuur in het park is erg mooi.

De meest spectaculaire plek om uw wandelingen op grote hoogte in dit gebied te beginnen is de Réfuge Cézanne. U bereikt het met de auto vanuit Briançon, via de N94 naar l’Argentière la Bessée, vervolgens naar Vallouise en Aillefroide.

Wintersport in Briançon

In de winter kan men skiën in Briançon en de dorpen in de omgeving. Tevens is het een aantrekkelijk langlaufgebied met bekende langlaufplaatsen als Cervieres.

Vergeet niet om uw zonnebril en zonnebrand mee te nemen want door de unieke locatie is Briançon, met 300 dagen zon per jaar, één van de zonnigste wintersportbestemmingen van de Alpen. Daarnaast staat het gebied garant voor een grote hoeveelheid aan wandelroutes en klimmogelijkheden.

Historie

Briançon ligt vlakbij Italië en fungeerde in de 19e en aan het begin van de 20e eeuw als militaire strategische functie. De mooie forten in en rondom de stad herinneren nog aan deze roerige tijden.

Onze adresjes

Vanaf mei t/m september is op iedere zondagochtend markt.

Meer over Briançon

Een bezoek van één dag is voldoende. Bent u sportief dan is een aantal dagen wandelen de moeite waard.

Musea

  • Villeneuve
  • Monêtier

Bezienswaardigheden

  • Kapel St Arnould
  • Eglise St Marcellin
  • Eglise du Bourg à Monêtier
  • Hameau des Guibertes.
  • Kapel Saint Martin
  • Kapel Saint André

Meer weten

Office Briançonnais du Tourisme

1, place du temple
05105 Briançon Cedex
Tel.: +33 (0)4 92210850
www.ot-briancon.fr

Op de kaart