Digne-les-Bains

digne-les-bains

Lavendel hoofdstad

Digne-les-Bains is een gemeente in het Franse departement Alpes-de-Haute-Provence. De zeer oude stad Digne-les-Bains aan de voet van de Alpen was al in de 1e eeuw populair onder de Romeinen. De stad staat bekend om zijn kuuroord, de levenskwaliteit, streekproducten en de ideale ligging (hartje Provence) op het kruispunt van drie dalen. Daarnaast schijnt de zon 300 dagen per jaar.

Het oude centrum

De oude stad is gebouwd rondom de kathedraal Saint-Jérôme. In het centrum kunt u al wandelend de oude, steile en kronkelende straatjes verkennen.

Kathedraal Sainte-Jérôme

De kanthedraal Sainte-Jérôme is gebouwd in 1490. Later zijn er elementen gewijzigd en/of toegevoegd. De klokkentoren is pas in de 16e eeuw gebouwd.

Fossielen vindplaats

Digne-les-Bains is een van de 29 gemeenten in het natuurreservaat Parc Saint-Benoît, meer dan 150.000 ha groot. In het reservaat zijn interessante formaties en opgravingen van fossielen te zien. Bij het office de tourisme en het expositiecentrum zijn folders te krijgen waarin de interessante punten in het reservaat zijn beschreven.

De spectaculaire Dalle aux Ammonites is een rotswand met bijzonder grote afdrukken van ammonieten. De ammonieten stammen uit het Sinemurien, onderdeel van het Jura tijdperk.

Plateau Valensol

Niet ver van Digne-les-Bains en Verdon ligt op 500 meter hoogte het plateau van Valensole. Het 800 km² grote gebied is bedekt met lavendelvelden. In de maand juli staat de lavendel in bloei, dit is het moment om het gebied te verkennen. In het gebied vindt u de kleine charmante dorpjes Saint-Martin, Riez en Esparron-de-Verdon.

Warmwaterbronnen

Sinds de Oudheid zijn de bronnen al in gebruik. De moderne baden zijn in 1982 herbouwd en zouden goed zijn bij ademhalingsproblemen en reuma. Het water van de 8 warmwaterbronnen beginnen bij 42 ° C en bevatten zwavel, calcic (kalk en calcium), sterke mineralen en is licht radioactief.

Onze aanrader

De Kathedraal Notre Dame du Bourg dauit de XIIIe eeuw. De Train des Pignes (sinds 1909), de verbinding tussen Digne & Nice. De trein voert u langs het ongerepte en verlaten landschap van de zuidelijke Alpen. Elke zaterdag is er markt en op de 1e zaterdag van de maand een Foire.

Reiswijzer Digne

Zeer oude stad, die bekend staat als lavendel hoofdstad.

Evenementenkalender

  • Fête de la Musique (juni)
  • Fête du Jazz (juli)
  • Theater Festival (juli)
  • Grote Foire-markt (aug.)
  • Corso de la Lavande (aug.)

Musea in Martigues

  • Museum Alexandra-David-Néel

Bezienswaardigheden

  • Jardin botanique
  • Parc Saint-Benoît
  • Parcours van fossielen

Meer weten

Office de Tourisme

Rond Point de l’Hôtel de Ville
Tel.: +33(0)49.236.62.62
www.ot-dignelesbains.fr

Op de kaart