Menton (Alpes-MAritimes)

Menton

Parel van Frankrijk

Geniet van de prachtige azuurblauwe kleur van de Middellandse Zee en de opvallende terracotta tinten van de daken in de mooie badplaats Menton aan de Franse Riviera. Aan de Italiaanse grens van Italië ligt Menton beroemd om zijn subtropische microklimaat, dat perfect groeiomstandigheden voor citrusvruchten en in het bijzonder citroenen biedt.

Fête du Citron

Elk jaar in februari komt de stad tot leven, wanneer 250.000 bezoekers de stad bezoeken om het jaarlijkse feest ‘Fête du Citron’ te vieren. Het hoogtepunt van het festival is de gouden Citrus Parade. Praalwagens versierd met citroenen rijden dan over de ‘Promenade du Soleil’. Er is live muziek en een aangename feeststemming. www.fete-du-citron.com

Bezienswaardigheden

Basiliek Saint-Michel Archange

Met de bouw van de basiliek werd in 1640, onder het bewind van Honoré II begonnen. De voltooiing heeft verscheidene eeuwen geduurd. De Basiliek is een goed voorbeeld van de 17de eeuwse Barok architectuur. In de 19de eeuw werd de voorgevel drastisch gewijzigd.

La rue piétonne et les marchés

Deze steeg is karakteristiek voor Menton. Ze is gevuld met winkels en restaurants en loopt uit op de tuin van Campanin en de zee.

Adresjes in Menton

Menton Tourisme

Hotels in menton

Agenda


Bezienswaardigheden

  • – Basiliek Saint-Michel Archange
  • – La rue piétonne et les marchés

Ligging Menton