Praktische informatie Provence

Het weer in de Provence

Bekijk de weersverwachting in de steden van Provence-Alpes-Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. Schijnt de zon? Gaat het regenen? Hoeveel graden wordt het?

Lees verder


Vervoer en bereikbaarheid

Reken op ongeveer 8 uur rijden met de auto vanaf Parijs over de Autoroute du Soleil. Vanuit Nederland en België zijn er directe treinverbindingen naar Parijs en Marseille. Er zijn luchthavens in Nice, Toulon, Marseille en Avignon. Zoek naar goedkope vliegtickets.

Lees verder


Toerisme en Handicap

Het keurmerk ‘Tourisme & Handicap” garandeert de verstrekking van betrouwbare informatie met betrekking tot de toegankelijkheid van toeristische attracties en bedrijven voor andersvaliden.

Meer details


Office de Tourisme

De Office de Tourisme heten u van harte welkom. Zij vertellen u graag meer over de departementen en bezienswaardigheden. Tevens helpen zij u bij het verder uitstippelen van uw vakantie in de Provence.

Meer details


Klimaat Provence

In de zomer schijnt de zon zowel aan de kust als in het binnenland. De Provence is het mooist in de maanden mei – juli als alles in bloei is. Dagtemperaturen boven de 30 °C zijn geen uitzondering. In de winter is het klimaat zacht tot koud.

Lees verder


Praktische informatie over de Provence

Op vele vragen over uw vakantie in de Franse regio Provence-Alpes-Côte d’Azur vindt in u in deze rubriek het antwoord of meer informatie.