Klimaat in de Provence Côte d'Azur

Zomer in de Provence-Alpes-Côte d’Azur

Het gunstige klimaat van de Provence, Zuid-Frankrijk is geen verassing: het is een zacht klimaat met weinig regen. Het binnenland van de Provence en de kust van het Middellandse Zeegebied liggen in de brandende zon en zorgen ervoor dat u de schaduw van de plataanbomen en het zwemmen in de zee zult waarderen.

De zomer is het seizoen bij uitstek: het is aangenaam warm en het regent weinig.

In de zomer ligt het kwik rond het middaguur meestal boven de 30 °C. ’s Nachts is het aangenaam met een temperatuur van rond de 20 °C.

In de Alpen (Alpes du Sud) is het in de dalen overdag warm, maar wordt het koeler naarmate men hoger komt. Net als aan de kust is hier meestal zon en een strakblauwe lucht.

Neem een duik in de Middellandse Zee of maak een wandeling langs het water. Of maak een wandeling door de lavendelvelden en het spectaculaire binnenland van de Provence.

Lente in de Provence-Alpes-Côte d’Azur

De lente en de herfst zijn nat, maar de regenbuien zijn vaak hevig maar kort. De Mistral waait vooral tussen de maanden maart en mei.

Vooral in mei en aan het begin van de herfst zijn er vaak veel mooie dagen.

Winter in de Provence-Alpes-Côte d’Azur

In de winter is het fris in de Provence, gelukkig laat de zon zich veel zien en is het relatief zacht en zonning. Op het platteland en aan de kust ligt de temperatuur tussen de -10 & 10 °C tot 15 – 20 °C (op windstille en zonnige dagen).

De Mistral, de koude wind uit het Noorden, die alle wolken uit de lucht blaast, kan de temperatuur snel doen dalen. In de bergen is het meer zonnig dan bewolkt en is ligt er in de winter sneeuw. De temperatuur ligt er meestal onder 0 °C. In de gebieden zoals de Mont Ventoux wordt geskied.

In de wintermaanden draaien de molens volop en wordt uit de olijven de bekende olijfolie geperst.

Weersverwachting Provence