Vervoer naar Provence Côte d'Azur

Reizen met de auto

De Provence is goed en gemakkelijk te bereiken met de auto. Vanuit Parijs is het nog 7-8 uur rijden over de snelweg, L’Autoroute du Soleil. Automobilisten die naar de Provence reizen, hebben de keus uit diverse autoroutes. Via Luxemburg reist u het beste via de A31 tot Beaune en dan verder de Autoroute du Soleil, de A6. Over Parijs neemt u de A1, de Boulevard Périphérique rond de Franse hoofdstad. Ter hoogte van orange volgt u de A7 naar de Aix-en-Provence.

Route Bleu: N7

Indien u de tijd heeft en het echte nostalgische vakantiegevoel wilt beleven, neem dan de N7. Tot de jaren zeventig van de vorige eeuw liep de N7 van het bruisende Parijs naar Menton, de laatste badplaats aan de Franse Rivièra. Deze route stond synoniem voor een welverdiende zomervakantie in de Provence of aan de Côte d’Azur. De aanleg van de snelwegen in de jaren zeventig (A6, A7 en A71) heeft een einde gemaakt aan de romantiek van de Route Bleu, zoals de N7 ook wel bekend stond.

Bijzonderheden

In Frankrijk is het verplicht om zowel voorin als achterin een autogordel te dragen. Kinderen jonger dan 10 jaar moeten worden vervoerd in een kinderzitje.

Snelheidsbeperkingen:

  • 50 km/uur binnen de bebouwde kom
  • 130 km/uur op de snelwegen
  • 110 km/uur op de autowegen
  • 90 km/uur op alle andere wegen

Toegestaan alcoholpromillage 0,50 g.

Reizen met de Trein

Zowel vanuit Nederland als vanuit België zijn er rechtstreekse verbindingen naar Parijs met de hogesnelheidstrein Thalys. Tijdens de zomervakantie rijdt de Thalys iedre zaterdag rechtstreeks vanuit Masterdam en Brussel naar Avignon en Marseille.

Met de TGV Méditerranée (hoge snelheidstrein), die 17 keer per dag vertrekt, reist u in slechts 3 uur van Parijs/Gare de Lyon naar Marseille/Saint-Charles.

Er bestaan ook 15 dagelijkse verbindingen met Lyon en 6 met Marne-la-Vallée en met het vliegveld Paris-Charles de Gaulle.

Informatie en kaartverkoop:

Met de boot

De havens van Marseille, Toulon en Nice hebben regelmatige verbindingen met de andere havens in het Middellandse Zeegebied.

Reizen per vliegtuig

Er zijn vier vliegvelden in Provence-Alpes-Côte d’Azur:

Luchtvaartmaatschappij

Goedkope vliegtickets